Mitjans comunitaris, moviments socials i xarxes

La Càtedra UNESCO de Comunicació va convidar el passat divendres a John Downing, l’expert en comunicació internacional i mitjans comunitaris de la Universitat d’Illinois del Sud, per oferir un taller (workshop) relacionat amb la xerrada que va fer a la Fundació Cidob sobre la integració dels nivells de comunicació contrahegemònica.

El taller va girar entorn un seguit de textos d’experts i expertes en la matèria, com Sarah Berger, Martin Shaw o Patrick Burkart. Els responsables del workshop van fer entrega als assistents d’un document que recollia les qüestions més importants que es desprenien d’aquests textos. A partir d’aquestes qüestions es va originar un debat que va comptar amb una alta participació per part del públic assistent.

La interacció d’aquests mitjans amb els moviments socials va ser l’altre focus de la intervenció del professor. D’aquesta manera es va posar de manifest la importància de les TIC en les reivindicacions socials, sobretot en el jovent. Les TIC estan creixent cada vegada més i la seva potencialitat a Internet ha transformat tant la velocitat com la manera d’organització dels moviments socials. En aquest sentit, no només han facilitat l’acció en la distància sinó que han canviat la forma d’organització dels mateixos moviments.

El seminari conduit per John Downing va apropar-nos una vegada més al món de les TIC i ens portà a tots a reflexionar sobre els mitjans comunitaris, la seva relació amb els moviments i xarxes socials i les formes de comunicació entre generacions diferents.

Al fons, la professora María Dolores Montero i John Downing

Assistents a la conferència

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: